Op zoek naar VPS webhosting voor 2020? Lees onze mega gids en kies direct de beste provider uit of verzilver een aanbieding om te besparen

VPS webhosting van 2020 vinden? Lees onze mega GIDS!

Ben jij op zoek naar de beste VPS hosting provider van Nederland? Dat kunnen we ons voorstellen, tegenwoordig zijn er namelijk zo ontzettend veel aanbieders beschikbaar waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Ook is het zo dat de beste VPS webhosting voor iedereen anders kan zijn, je hebt tegenwoordig namelijk talloze opties als je wil kiezen voor een VPS hostingpakket.

Om je op weg te helpen hebben we gekeken naar de beste VPS hosting provider Nederland op een algemene manier. In principe hebben de beste VPS hosting providers tegenwoordig een breed aanbod dat voor iedereen geschikt is, alle aanbieders in deze lijst zijn bekeken op het gebied van functionaliteit, service en prijs.

Ben je op zoek naar een bepaald pakket en wil je meer specialistisch vergelijken? Bekijk dan alle andere vormen van hosting om een goede vergelijking te maken.

Top 5 VPS webhosting van 2019

 1. Yourhosting
 2. Argeweb
 3. Vimexx
 4. Versio
 5. TransIP

 

Wat is VPS hosting precies?

Veel mensen weten niet precies wat VPS hosting is, en wanneer kun je het goed gebruiken? Om het je makkelijk te maken zullen we het een en ander uitleggen. VPS is een afkorting voor Virtual Private Server. Door gebruik te maken van VPS heb je een fysieke server beschikbaar die opgedeeld is in kleinere virtuele servers. Het komt er dus op neer dat je een klein deel van de server huurt en je de vrijheid hebt om deze volledig zelf te beheren.

Als je dus meerdere websites beheert, of website van klanten wil hosten kan VPS hosting een prima oplossing zijn. Zeker voor grote webshops en websites is VPS hosting een goede keuze omdat je gebruik maakt van een eigen stuk hardware, je hoeft dit dus niet te delen met andere klanten zoals dat bij shared hosting wel het geval is.

Bepalen of je VPS hosting nodig hebt kan behoorlijk lastig zijn, een vergelijking maken lukt waarschijnlijk nog wel, maar waar let je dan precies op. De belangrijkste vragen die je jezelf moet stellen als je wil gaan kiezen voor VPS hosting zijn:

 • Heb ik veel websites in beheer?
 • Is het erg belangrijk dat de website(s) goed scoren in de organische resultaten van Google?
 • Is de website die je op een VPS hosting wil plaatsen je allergrootste inkomstenbron?

Wat zijn de grootste voordelen van VPS hosting?

Het grootste voordeel is de vrijheid die je hebt op het gebied van software. Het is mogelijk om je eigen (bedrijfs)software te laten draaien en in vergelijking met bijvoorbeeld shared hosting is VPS hosting gewoon een stuk sneller. De reden daarvoor is dat er een extra CPU en meer geheugenruimte beschikbaar is voor je eigen VPS pakket.

Nog een groot voordeel van het gebruiken van een VPS pakket is dat je het makkelijk kunt upgraden met meer CPU’s en extra geheugen. Daardoor kun je er voor zorgen dat de prestaties van je VPS hosting pakket nog beter worden.

Wat is het verschil tussen Managed of UnManaged VPS

Een van de meest belangrijke onderdelen die je moet bekijken voor je een VPS hostingpakket afsluit is of dit pakket Managed of Unmanaged moet zijn. Als je kiest voor Managed VPS wordt de VPS beheert door de hosting provider. Als je echter kiest voor Unmanaged ben je zelfverantwoordelijk voor het beheer.

Daar heb je meestal wel een bepaald basisniveau aan technische kennis voor nodig omdat het niet alleen gaat over het updaten van de software. Ook moet je kennis hebben over de beveiliging van de VPS. Als je kiest voor de Managed vorm hoef je al dit soort zaken niet te regelen, daar staat alleen wel tegenover dat een Managed VPS een stuk duurder is dan een Unmanaged VPS.

 

VPS hosting vergelijken

Als je begint met het vergelijken van alle aanbieders van VPS hosting is het handig om te kijken naar een aantal details en specificaties die belangrijk zijn om te beoordelen of het pakket goed bij je past. Om je op weg te helpen hebben we de belangrijkste onderdelen hieronder uitgelicht:

Aantal cores in je VPS pakket

Het bekijken van het aantal cores is belangrijk, hoe groter het aantal cores hoe sneller je VPS pakket is. Doorgaans kun je kiezen uit 1, 2, 3, of 4 cores in je VPS hosting. Het aantal CPU cores bepaalt namelijk de snelheid waarmee de server informatie kan verwerken, in principe gaat het dus over de rekenkundige kern die aanwezig is op de server. Als je een website met duizenden bezoekers per dag hebt of je zware web applicaties gebruikt is het bijvoorbeeld aan te raden om 2 CPU cores te gebruiken.

CPU snelheid van je VPS pakket

Een processor van een computer of laptop heeft een bepaalde snelheid. Zo is het ook geregeld bij hostingpakketten. De CPU snelheid van je VPS hostingpakket bepaalt dus hoe snel je website is. In de VPS pakketten gaat het meestal om CPU snelheden van 2,5 Ghz tot 3,5 Ghz

CPU type

Ook het type CPU dat je kiest bepaalt voor een groot deel hoe snel je VPS hostingpakket precies is. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit de bekende Intel Duo Core of een Intel Quad Core. Ook heb je nog een aantal andere zaken die je kunt bekijken bij het kiezen van een VPS hostingpakket. Denk daarbij aan de dataopslag, SSD schijven, dataverkeer en Managed of Unmanaged hosting

Het verschil tussen shared hosting en VPS hosting

Stel je voor dat je een webwinkel hebt in babykleding. Het gaat lekker met je webshop en je verkoopt ongeveer 50 kledingstukken per dag. Daardoor gaat het goed met de omzet en je winst, maar het is natuurlijk van essentieel belang dat je webshop altijd goed te bereiken is om zo door te gaan.

Je hebt gekozen voor een shared hosting pakket waarbij je gebruik kan maken van 4GB werkgeheugen, een CPU en een onbeperkt dataverkeer plan. In principe is dit voor de meeste webshops genoeg en je hebt inderdaad nergens last van. Tot je in een keer last krijgt van een tragere website, je merkt dat de verkoop minder wordt en ook zelf heb je alles al geprobeerd om je site sneller te maken.

Wat je niet weet is dat er ondertussen weer 2 klanten zijn bijgekomen op je shared hosting account waardoor je 4GB in een keer met 2 anderen met delen. Het is dus niet zo gek dat je bezoekers en potentiele kopers in een keer minder tot koop over gaan. Als je overstapt naar VPS hosting heb je altijd de beschikking over je eigen hardware, het kan dus niet zo zijn dat je werkgeheugen in een keer gedeeld wordt met anderen.

Door gebruik te maken van VPS hosting heb je altijd de zekerheid dat je performance stabiel blijft en dat je bezoekers ten alle tijde een goede gebruikerservaring hebben op je website. Het is van levensbelang dat je bezoekers snel gebruik kunnen maken van alle functies op je site, VPS hosting kan je veel zekerheid geven op dit gebied.

 

Yourhosting VPS Hosting

Bij Yourhosting heb je de beschikking over de meest hoogwaardige VPS hosting pakketten van Nederland. Je hebt altijd de beschikking over VPS, dat betekent dat je de allersnelste en beste vorm van hosting hebt voor je webshops of grote sites. Het grote verschil wordt gemaakt met de VPS, in tegenstelling tot het kleinere broertje shared hosting is deze vorm vele malen sneller.

En dat is belangrijk, want je hebt met een webshop vaak te maken met een database die gelezen moet worden, doorgaans is het draaiende houden van een webshop zwaarder dan een simpele website of blog. Bij de VPS pakketten van Your Hosting heb je veel plugins en templates beschikbaar, een mega snelle laadtijd en een zoekmachine vriendelijke webshop.

Your Hosting VPS M1 VPS hosting

€ 42 per maand

 • Ubuntu VPS
 • 512 MB RAM
 • 1024 MB SWAP RAM
 • 1 CPU Core
 • 150 GB dataverkeer
 • 25 GB SSD opslag

Your Hosting VPS M2 VPS hosting

€ 55 per maand

 • Ubuntu VPS
 • 1024 MB RAM
 • 1024 MB SWAP RAM
 • 2 CPU Cores
 • 1000 GB dataverkeer
 • 60 GB SSD opslag

Your Hosting VPS M3 VPS hosting

€ 70 per maand

 • Ubuntu VPS
 • 2048 MB RAM
 • 1024 MB SWAP RAM
 • 3 CPU Cores
 • 2500 GB dataverkeer
 • 80 GB SSD opslag

Your Hosting VPS M4  VPS hosting

€ 110 per maand

 • Ubuntu VPS
 • 4096 MB RAM
 • 1024 MB SWAP RAM
 • 4 CPU Cores
 • 5000 GB dataverkeer
 • 100 GB SSD opslag

 

Argeweb VPS Hosting

Argeweb is de afgelopen jaren ook een steeds grotere speler geworden in Nederland, ook in de VPS hosting markt is het bedrijf flink aan het groeien. Het is dan ook niet zo gek dat ze dit jaar binnenkomen als nummer 2 in de lijst van beste VPS webhosting providers van Nederland. Je kunt er vanuit gaan dat bij Argeweb kunt beschikken over betrouwbare Virtual Private server hosting met een sterke klantenservice.

Argeweb VPS Pro 1

€ 1 eerste maand, daarna € 7,95 per maand

 • 75GB SSD opslagruimte
 • 1 Intel Xeon Core
 • 1 GB geheugen RAM
 • Onbeperkt dataverkeer

Argeweb VPS Pro 2

€ 1 eerste maand, daarna € 12,95 per maand

 • 150GB SSD opslagruimte
 • 2 Intel Xeon Cores
 • 2GB geheugen RAM
 • Onbeperkt dataverkeer

Argeweb VPS Pro 3

€ 1 eerste maand, daarna € 17,95 per maand

 • 175GB SSD opslagruimte
 • 2 Intel Xeon Cores
 • 4GB geheugen RAM
 • Onbeperkt dataverkeer

Vimexx VPS hosting

Zeer krachtige, stabiele en goedkope VPS hosting bij Vimexx. Vanuit het betrouwbare netwerk van Vimexx wordt er gehost op zeer krachtige high performance hardware. Via het volledig geautomatiseerde en stabiele platform van VImexx kun je gemakkelijk je eigen VPS installeren. Daarnaast kun je ook nog kiezen voor een aantal extras’s die geinstalleerd kunnen worden op je server.

Als je meer snelheid, ram geheugen of opslag nodig bij je VPS hostingpakket dan kan je deze zeer gemakkelijk upgraden. Er is geen migratie nodig en binnen enkele minuten zijn de wijzigingen automatisch doorgevoerd.

Bij elke VPS krijg je een eigen gratis IPv6 adres. Daardoor ben je direct op zowel IPv4 als IPv6 bereikbaar en ben je helemaal gereed voor de toekomst van het internet. Daarnaast zorgt Vimexx er voor dat je servers netjes onderhouden worden en dat je nergens meer naar om hoeft te kijken

Vimexx VPS hosting server 1

€ 24,95 per maand

 • VPS 2 vCPU
 • 2GB RAM
 • 25 GB SSD
 • 500GB traffic
 • Dataverkeer Onbeperkt

Vimexx VPS hosting server 2

€ 49,80 per maand

 • VPS 2vCPU –
 • 2GB ram
 • 25GB SSD
 • 500GB traffic
 • DirectAdmin + CloudLinux + DDoS filtering
 • Dataverkeer Onbeperkt

 

Versio VPS hosting

Als je gebruik maakt van een Versio VPS hosting krijg je een eigen prive server toegewezen dieje met niemand deelt. Daarnaast heb je de beschikking over DirectAdmin en installatron waardoor je gemakkelijk eigen software en scripts op je server kan installeren. Je hebt met het klantenpaneel direct toegang tot al deze handige tools en je kunt zelf bepalen welk besturingssysteem waar je VPS server op moet draaien.

Ook heb je volledige root toegang waardoor je de server  geheel naar eigen wensen kunt configureren. Ook heb je 99,9% uptime en kun je beschikken over de beste hardware en het meest stabiele en snelle netwerk. Alle diensten die je bij Versio afsluit zijn daarbij volledig gewhitelabeled en je kunt binnenkort via de Versio API makkelijk nieuwe VPS servers uitrollen.

Cloud I

€ 6, 74 per maand

 • 1 x 2,2 Ghz CPU
 • 024 MB RAM
 • 40 GB SSD opslag
 • +40 GB Backup ruimte
 • 1 TB Traffic

Cloud II

€ 8, 99 per maand

 • 2 x 2,2 Ghz CPU
 • 048 MB RAM
 • 80 GB SSD opslag
 • +80 GB Backup ruimte
 • 5 TB Traffic

Cloud V

€ 17, 99 per maand

 • 4 x 2,2 Ghz CPU
 • 120 MB RAM
 • 200 GB SSD opslag
 • +200 GB Backup ruimte
 • 10 TB Traffic

Cloud X

€ 35, 99 per maand

 • 6 x 2,2 Ghz CPU
 • 192 MB RAM
 • 320 GB SSD opslag
 • +320 GB Backup ruimte
 • 15 TB Traffic

Cloud XV

€ 58, 49 per maand

 • 8 x 2,2 Ghz CPU
 • 360 MB RAM
 • 500 GB SSD opslag
 • +500 GB Backup ruimte
 • 20 TB Traffic

Cloud XX

€ 71, 99 per maand

 • 10 x 2,2 Ghz CPU
 • 480 MB RAM
 • 750 GB SSD opslag
 • 750 GB Backup ruimte
 • 25 TB Traffic

Cloud XL

€ 125, 99 per maand

 • 12 x 2,2 Ghz CPU
 • 960 MB RAM
 • 250 GB SSD opslag
 • 250 GB Backup ruimte
 • 30 TB Traffic

Cloud LXXX

€ 224, 99 per maand

 • 16 x 2,2 Ghz CPU
 • 920 MB RAM
 • 000 GB SSD opslag
 • 000 GB Backup ruimte
 • 35 TB Traffic

 

TransIP VPS hosting

Als je gebruik maakt van de VPS hosting van TransIP krijg je de beschikking over de zogenoemde BladeVPS Pure SSD pakketten. Je krijgt de eerste maand gratis en je kunt via het controlepaneel gemakkelijk gebruiken om je volledige infrastructuur te bekijken in een overzichtelijke interface.

Er worden automatisch back-ups gemaakt en het is mogelijk om je VPS direct uit te breiden met andere IP adressen en het is ook mogelijk om binnen no-time een een highly available set-up met HA‑IP te maken. Je krijgt van TransIP de garantie dat je BladeVPS 99,9% van de tijd beschikbaar is. Ook is het mogelijk om je infrastructuur op verschillende plekken neer te zetten zodat je over geografisch gescheiden availability-zones beschikt.

TransIP Blade VPS X1

€ 10,- per maand

 • 1 Intel Xeon
 • 024 MB
 • 50 GB Intel SSD
 • 1 TB Pooled Traffic
 • Automatische back-ups

TransIP Blade VPS X4

€ 20,- per maand

 • 2 Intel Xeon
 • 096 MB
 • 150 GB Intel SSD
 • 5 TB Pooled Traffic
 • Automatische back-ups
 • 1 Snapshot
 • Monitoring

TransIP Blade VPS X8

€ 50,- per maand

 • 4 Intel Xeon
 • 192 MB
 • 300 GB Intel SSD
 • 10 TB Pooled Traffic
 • Automatische back-ups
 • 1 Snapshot
 • Monitoring

 

 

VPS webhosting Nederland in 2020

Waardering

★★★★★ 

8.8 / 10

Gratis SSL?

Ja

Opslag in GB

2 GB tot onbeperkt

Vanaf p/m

€ 0,45

Enorm veel keuze uit hostingpakketten

Zeer laag instaptarief & voordelige prijzen

✓ Mogelijkheden tot 12 cores / 8 GB RAM

Waardering

★★★★★ 

8.8 / 10

 Gratis SSL 

Ja + gratis domein

Opslag in GB

50 GB tot 250 Gigabyte

Vanaf p/m

€ 6,25

✓ Hosting pakketten vol functionaliteit

✓ 100% gratis premium service

20x sneller door SSD hosting

Waardering

★★★★★ 

8.8 / 10

Gratis SSL

Ja

Opslag in GB

1 GB tot 50 Gigabyte

Vanaf p/m

€ 1

✓ Gratis verhuisservice & SSL

✓ Geweldige klantenservice beschikbaar

✓ Snelle SSD webhosting op servers

Waardering

★★★★★ 

8.8 / 10

Gratis SSL

Ja

Opslag in GB

15 GB tot onbeperkt

Vanaf p/m

€ 2,54

✓ Zeer stabiele en snelle servers

Zeer sterke support, 7 dagen per week

Volledige SSD webhosting, super snel

Waardering

★★★★★ 

8.8 / 10

Gratis SSL

Nee, wel gratis domein

Opslag in GB

5 GB tot 50 Gigabyte

Vanaf p/m

€ 1

✓ Sterke en bereikbare klantenservice

Gratis CMS zoals WordPress of Joomla

✓ Razendsnelle SSD hosting

Waardering

★★★★★ 

8.8 / 10

Gratis SSL

Ja + gratis CDN

Opslag in GB

10 GB tot 30 Gigabyte

Vanaf p/m

€ 3,95

Krachtige hostingpakketten voor iedereen

✓ Klantenservice 24/7 bereikbaar

✓ 30 dagen, geld terug garantie

Waardering

★★★★★ 

8.8 / 10

Gratis SSL

Ja

Opslag in GB

10 GB tot 100 Gigabyte

Vanaf p/m

€ 3

✓ ISO 27001:2013 |  ISO 9001:2015

Gebruiksvriendelijk platform voor iedereen

✓ Snelle, veilige servers uit Nederland

Waardering

★★★★★ 

8.8 / 10

Gratis SSL

Ja

Opslag in GB

10 GB

Vanaf p/m

€ 1,45

✓ Robohost alles in 1 pakket

✓ Handige Sitebuilder inclusief templates

Geen addertjes onder het gras, vaste prijs

Waardering

★★★★★ 

8.8 / 10

Gratis SSL

Ja

Opslag in GB

20 GB

Vanaf p/m

€ 10

✓ WordPress installatie met 1 klik

✓ Unieke cache tool voor optimale snelheid

Gratis SEO tool

Waardering

★★★★★ 

8.8 / 10

Gratis SSL

Ja

Opslag in GB

10 GB

Vanaf p/m

€ 3

✓ Al 10 jaar lang ISO gecertificeerd

✓ 30 dagen geld terug garantie

✓ Producten opzegtermijn 1 mnd mogelijk