Op zoek naar E-mail webhosting voor 2020? Lees onze mega gids en kies direct de beste provider uit of verzilver een aanbieding om te besparen

Email webhosting van 2019 vinden? Lees onze mega GIDS!

Op zoek naar de beste email hosting van Nederland? Dat kunnen we ons voorstellen, gelukkig hebben we het makkelijk gemaakt voor je want je kunt hier volledig onafhankelijk beginnen met email hosting vergelijken om de beste keuze te maken. We hebben de beste aanbieders op een rijtje gezet zodat je kunt kiezen uit een goedkope email hosting of een groter kwalitatief pakket wat bijvoorbeeld geschikt is voor de zakelijke markt.

Weet je nog niet precies wat je nodig hebt of heb je nog vragen over e-mail hosting? Dat kan natuurlijk, ook daar hebben we een oplossing voor want op deze pagina kun je werkelijk alles vinden dat met email hosting te maken heeft.

De beste email hosting Nederland wordt op deze manier wel een hele makkelijke opdracht, begin direct met vergelijken door op de button te klikken of lees onze gids eerst aandacht door om de beste keuze te maken.

Top 5 E-mail webhosting van 2019

 1. Vimexx
 2. Argeweb
 3. Bhosted
 4. Combell
 5. Hostnet

 

Waarom gebruik maken van email hosting?

Waarom speciaal kiezen voor email hosting? Nou, dat is vrij simpel. Het kan zijn dat je een domein hebt gekocht en dat je nog steeds gebruik maakt van dat e-mailadres met @hotmail of @chello. Tegenwoordig komt het een stuk professioneler over als je een e-mailadres hebt dat gekoppeld zit aan het domein, dat is ook helemaal niet moeilijk meer en misschien nog wel belangrijker het kost ook bijna niets.

Toch is het wel handig als je jezelf eerst een aantal vragen stelt voordat je begint met het aanschaffen van een email hostingpakket. Om je op weg te helpen hebben we de 3 belangrijkste vragen opgesomd zodat je direct aan de slag kan:

 • Vraag 1: Hoe veilig is je huidige e-mailserver? Heb je veel last van spam en wil je hier iets aan doen? De e-mail hosting provider speelt hier doorgaans een grote rol in, kijk goed of er mogelijkheden zijn om je e-mailserver te beveiligen tegen spam.
 • Vraag 2: Waar gebruik je je e-mail allemaal voor? Krijg je veel mailtjes met bestanden en is het misschien handig om meer e-mailadressen aan te maken? Zeker als je zakelijk gebruik maakt van e-mailadressen is het handig om te kijken of je onbeperkt e-mailadressen kan aanmaken en of je flink wat data kan opslaan
 • Vraag 3: Hoe zit het precies met de support van de e-mail hosting provider? Op welke manieren kun je je e-mail beheren en aanpassen en hoe snel wordt je geholpen bij problemen? Als je zakelijk gebruik maakt van je e-mail wil je natuurlijk wel altijd bereikbaar zijn, indien er problemen zijn wil je dat deze snel worden opgelost.

 

Wat is e-mail hosting precies?

Nou ook dat is gelukkig best simpel. Als je een e-mail wil versturen en ontvangen is het nodig om over een mailserver te beschikken. De mailservers ontvangen namelijk als eerste de mail en sturen deze door naar de ontvanger. Het is goed mogelijk om zelf een emailserver op te zetten maar daar heb je wel kennis, en nog belangrijker geld voor nodig. Als je het zelf wil regelen moet je namelijk een dure server en software aanschaffen om het goed werkend te krijgen.

Gelukkig zijn er genoeg aanbieders beschikbaar

Gelukkig kun je beschikken over talloze aanbieders van e-mail hosting waardoor je deze investering niet hoeft te maken en je tegen een kleine vergoeding per maand gebruik kunt maken van een stabiele emailserver. Je kunt er vanuit gaan dat professionele partijen gebruik maken van de nieuwste technieken en apparatuur zodat je altijd veilig en stabiel e-mail kunt ontvangen en verzenden.

Veel veiliger in gebruik, nooit meer last van spam

Daarnaast is het veel veiliger om gebruik te maken van een emailserver van een grote hosting aanbieder. Deze emailservers zijn namelijk beschermd tegen allerlei vormen van SPAM en Phising waardoor je een stuk veiliger bent op het internet. Zeker als je zakelijk gebruik maakt van deze diensten wil je natuurlijk absoluut zeker weten dat je geen virussen of andere rommel in je systemen krijgt.

E-mail hosting vergelijken

We hopen dat het duidelijk is waar je e-mail hosting allemaal voor kunt gebruiken. Tegenwoordig zijn er echter zo ontzettend veel aanbieders op de markt beschikbaar gekomen waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet.

Hoe kom je er nu achter welk e-mail hosting pakket het beste bij je past, om het je makkelijk te maken kun je bij ons gelukkig beginnen met e-mail hosting vergelijken. We hebben de beste en goedkoopste aanbieders samengebracht in een handige top 10 om je overzicht te geven over de gehele markt.

Voordelen van E-mail hosting

Om je nog wat meer inzicht te geven in de totale functionaliteit van een e-mail hostingpakket hebben we alle voordelen nog even op een rijtje gezet zodat je zeker weet dat email hosting vergelijken een slimme optie is.

Geen investering meer in mailservers

Door gebruik te maken van e-mail hosting hoef je geen investering meer te doen in een dure mailserver en software. Ook hoef je geen mensen meer aan te nemen die de technische kennis hebben om deze servers te onderhouden. Door gebruik te maken van een aanbieder in onze vergelijking hoef je nergens meer aan te denken, geen dure investeringen meer in een eigen mailserver en het onderhoud wordt volledig voor je geregeld.

Veel veiliger te werk gaan

Vooral voor zakelijke gebruikers is veiligheid een belangrijk onderwerp, zeker als je je beseft dat meer dan 80% van de bedrijfsgegevens terug te vinden is in de e-mail. Denk daarbij bijvoorbeeld aan facturen, offertes of klantgegevens die gedeeld worden. Je wil deze gegevens natuurlijk niet kwijtraken maar nog belangrijker is de veiligheid, de data die jij over je klanten deelt wil je natuurlijk niet laten rondzwerven op het internet.

Door te kiezen voor een e-mail hosting provider heb je vaak een back-up waardoor je je bestanden nooit kwijt kunt raken en heb je een aantal beveiligingsfilters die er voor zorgen dat je data veilig is en dat je zo weinig mogelijk te maken krijg met SPAM of virussen.

Je bent werkelijk altijd bereikbaar

Veel e-mail hosting bedrijven maken gebruik van de beste en nieuwste apparatuur en technologie waardoor de up-time zo goed als 100% is. Het is zelfs mogelijk om tijdens eventuele crashes door te werken. Als je dus gebruik maakt van een email hosting pakket ben je er zeker van dat je altijd per e-mail bereikbaar bent zonder downtime en gedoe.

 

Termen en informatie e-mail hosting

Je hebt soms te maken met een aantal termen rondom e-mail hosting. Misschien ben je daar nog niet bekend mee en wil je eerst meer te weten komen over e-mail hosting en alles wat daar bij komt kijken. Dat kunnen we ons voorstellen, om je op weg te helpen hebben we alle belangrijke onderwerpen en termen nog even onder de loep genomen.

POP3 en IMAP

Als we het hebben over POP3 en IMAP dan hebben we het over mogelijkheden voor het ophalen van een e-mail. Over het algemeen zie je dat de meeste providers beide opties aanbieden, toch is er wel degelijk een verschil tussen POP3 en IMAP. Als je gebruik maakt van POP3 orden alle e-mails van de mailserver gedownload en opgeslagen op je telefoon, computer of tablet. Als je ze hebt gedownload worden ze daarna verwijderd van de mailserver.

Als je gebruik maakt van IMAP werkt het net iets anders, bij IMAP worden alle emails opgehaald van de mailserver zodat je ze direct kunt lezen. Alle e-mails worden opgeslagen op de email server zodat je op allerlei verschillende apparaten kunt beschikken over je emails.

Voordelen POP3

 • Je kunt je mails altijd bekijken, zelfs zonder internetverbinding
 • Je maakt geen gebruik van opslagruimte waardoor je meer e-mail kunt bewaren

Nadelen POP3

 • Als je emails lokaal worden opgeslagen ben je al je e-mails kwijt
 • Het bekijken van dezelfde emails op meerere apparaten is niet mogelijk met POP3

Voordelen IMAP

 • Je kunt je e-mails op diverse apparaten bekijken, op elk apparaat zie je dezelfde mail
 • Als je computer of telefoon crasht blijven alle e-mails bewaard, deze zijn opgeslagen

Nadelen IMAP

 • Je kunt je e-mail alleen checken als je internetverbinding hebt
 • Je mailbox kan maar een beperkt aantal mails opslaan, je moet je mailbox regelmatig legen

Autoresponder

Als je gebruik maakt van een autoresponder zorg je er voor dat er automatisch wordt gereageerd op inkomende mailtjes. Als je dus enkele dagen afwezig bent kun je een autoresponder instellen om mensen die je mailen te laten weten dat je niet aanwezig bent of mailtjes later beantwoord. Dat is makkelijk want de persoon die je probeert te bereiken weet dat je momenteel even niet beschikbaar bent.

Antivirus & Spam filtering

Als je een email server kiest met actieve antivirus en spamfilters weet je zeker dat je veilig gebruik kunt maken van je e-mail hosting. Door het gebruik van antivirusscanners en SPAM filters zorgen email hosting bedrijven er voor dat je gevaarlijke en ongewenste mail niet meer in je mailbox krijgt.

Mailinglijst

Als je een groot aantal ontvangers wil kiezen voor het versturen van een e-mail kun je gebruik maken van een mailinglijst. Je kunt dan in een keer een mailtje naar talloze personen sturen. Dat is handig als je bijvoorbeeld een specifieke afdeling binnen een bedrijf wil mailen of als je een bepaalde doelgroep in je mailinglijst wil benaderen.

 

E-mail hosting van Vimexx

Door gebruik te maken van Vimexx email hosting heb je je eigen unieke e-mailadres en webmail ter beschikking. Je kunt met de pakketten van Vimexx overal ter wereld e-mailen vanaf je eigen domeinnaam. Door gebruik te maken van de webmail kun je overal en altijd je contacten en agenda gebruiken, het maakt niet uit welk device je daarvoor gebruikt want Vimexx webmail is beschikbaar op de computer, telefoon of tablet en kan gekoppeld worden met bijvoorbeeld Outlook.

Ook kan het zijn dat je graag je e-mail wil verhuizen naar een andere provider. Ook daar heeft Vimexx een oplossing voor, met een handige tool zorgen ze er voor dat je e-mail volledig wordt overgezet vanaf je oude provider, je hoeft daar helemaal niets meer voor te doen. Handig

Je kunt gebruik maken van autoresponders en de webmail van Vimexx heeft een overzichtelijke interface die je helemaal naar eigen wens kunt invullen. Je hebt verschillende mogelijkheden op het gebied van email hosting.

Vimexx email hosting start

€ 0,45 per maand

 • 2GB SSD opslag
 • Dataverkeer tot 25GB p/m
 • Geen gratis domein
 • 1 backup per dag tot 7 dagen

Vimexx email hosting medium

€ 2,45 per maand

 • 10 GB SSD opslag
 • Dataverkeer onbeperkt
 • Geen gratis domein
 • Max 1 backup per dag tot 30 dagen

Vimexx email hosting plus

€ 4,49 per maand

 • 100 GB SSD opslag
 • Onbeperkt dataverkeer
 • 1 gratis .NL domein
 • Max 7 backups per dag tot 60 dagen

Vimexx email hosting compleet

€ 6,99 per maand

 • Onbeperkte SSD opslag
 • Onbeperkt dataverkeer
 • 1 gratis .NL domein
 • Max 7 backups per dag tot 60 dagen

Vimexx email hosting maximaal

€ 9,49 per maand

 • Onbeperkte SSD opslag
 • Onbeperkt dataverkeer
 • 1 gratis .NL domein
 • Max 7 backups per dag tot 60 dagen

 

Argeweb e-mail hosting

Door gebruik te maken van Argeweb e-mail hosting weet je zeker dat je een veilige mailbox met je eigen gekoppelde domeinnaam waar niemand anders bij kan. Daardoor zijn alle gegevens die je verstuurd veilig en zorg je er voor dat privacygevoelige data niet bij derden terecht komt. Argeweb heeft een mooi aanbod want ze leveren maar een pakket waar werkelijk alles in zit voor maar 2 euro per maand.

Door gebruik te maken van Argeweb heb je de beschikking over 10 unieke e-mailadressen en kun je gebruik maken van POP3 en IMAP, daarnaast werk je in een super veilige omgeving waar SPAM en virussen geen kans hebben door de gratis spamfilter die meegeleverd wordt.

Ook is het mogelijk om een autoresponder te gebruiken, daarmee laat je mensen die je mailen weten dat je even niet bereikbaar bent of later reageert. Ook is het mogelijk om je handtekening in te stellen via Outlook en heb je met 500MB meer dan voldoende opslag om genoeg mailtjes op te slaan.

Argeweb e-mail hosting standaard

Vanaf € 2,00 per maand

 • 10 e-mailadressen
 • 500MB opslag
 • Autoresponder
 • Eigen veilige mailbox
 • Gratis spamfilter
 • Professioneel e-mailadres
 • POP3 en IMAP

E-mail hosting van Bhosted

Je kunt bij Bhosted voor een zeer scherp tarief het e-mail only pakket kiezen. Je kunt een domeinnaam vastleggen en het emailpakket daar aan koppelen om een professioneel emailadres te hebben. Zo weten je klanten dat ze met een serieuse partij te maken hebben en hoef je niet direct kosten te maken voor het hosten  van een website als je alleen een e-mailadres wil.

Je hebt de mogelijkheid om eigen e-mailadressen aan te maken en het is ook mogelijk om een e-mailadres aan te maken waar alle e-mail die toegestuurd wordt aan het domein wordt opgevangen. Je kunt de webmail van Bhosted makkelijk koppelen aan Outlook, Mail, Thunderbird, en nog vele andere mailprogramma’s

Het is mogelijk om de mailboxen met POP3 of IMAP uit te lezen en je kunt via elke internetbrowser de mailboxen openen en uitlezen. Als je meer opslagruimte nodig hebt voor je e-mail, dan is het altijd mogelijk om te upgraden naar een van de grotere hostingpakketten bij Bhosted.

Bhosted basis e-mail only

€ 6.00 per jaar

 • 500MB webruimte voor mailboxen
 • Meerdere domeinnamen in 1 hostingpakket
 • Uitgebreid controle paneel, inclusief DirectAdmn
 • 100 eMail adressen
 • Onbeperkt aantal aliassen
 • Onbeperkt aantal doorsturingen
 • Onbeperkt aantal Mailinglijsten
 • Mailvanger
 • Vakantie / out-of-office bericht
 • ClamAV antivirus
 • Sophos antivirus

 

Combell e-mail hosting

Bij Combell kun je al jaren beschikken over kwalitatief sterke ICT diensten, ook voor e-mail hosting heeft Combell een goede oplossing. Je hebt namelijk de beschikking over een professionele mailbox die gevuld is met talloze mogelijkheden. Daarnaast kun je 7 dagen per week beschikken over de goede klantenservice die je kan adviseren of helpen met problemen.

Als je voor Combell email hosting kiest heb je altijd een eigen e-mailadres dat gekoppeld is aan je eigen domeinnaam, het is mogelijk om de webmail van Combell te koppelen aan je telefoon of outlook. Daardoor kun je altijd en overal gebruik maken van je nieuwe e-mailbox. Daarnaast ben je optimaal beschermd tegen SPAM of virussen, door de filters van Combell heb je weinig tot geen last van rommel in je e-mailbox.

Daarnaast zorgt Combell er voor dat al je e-mails worden opgeslagen door dagelijks back-ups te maken van je data. Daardoor verlies je geen belangrijke mailtjes meer of kun je data terughalen indien de boel niet meer werkt.

Standaard mailbox van Combell

Vanaf €1,00/maand

 • 1 GB mailbox
 • E-mailadres met je domeinnaam
 • Synchroon op elk toestel
 • Backups
 • Spamfilter & Antivirus

Office entry pakket van Combell

Vanaf €3,00/maand

 • 5 GB mailbox
 • E-mailadres met je domeinnaam
 • Synchroon op elk toestel
 • Backups
 • Spamfilter & Antivirus

Office Pro pakket van Combell

Vanaf €5,00/maand

 • 25 GB mailbox
 • E-mailadres met je domeinnaam
 • Synchroon op elk toestel
 • Backups
 • Spamfilter & Antivirus

E-mail hosting van Hostnet

De e-mail hosting van Hostnet is prima in orde, ze zorgen er voor dat je op een professionele manier klanten te woord kunt staan. Je bent altijd en overal bereikbaar voor al je contacten, onderweg, op het werk en thuis. Door gebruik te maken Hostnet wordt je mail beheren een makkie, je hebt in enkele klikken e-mailadressen en mailinglijsten aangemaakt.

Je kunt je e-mail hosting koppelen aan je Outlook of aan een speciale webmail die geleverd wordt door Hostnet. Zo kun je op je werk, thuis of onderweg altijd je mail checken. Nog een voordeel is dat je ook volledig veilig bent door gebruik te maken van email hosting van Hostnet. Door de spam- en virusfilteris je mail altijd veilig en beschermd tegen invloed van derden.

Het is mogelijk om je agenda te koppelen en bij te houden via de e-mail hosting van Hostnet en je kunt tot 10GB aan data bijhouden door gebruik te maken van de cloud. Daardoor kun je altijd en overal beschikken over je belangrijke e-mails en agenda.

Hostnet Start email hosting

€ 2,50 per maand

 • 5 Mailboxen
 • 2GB schijfruimte
 • Ongelimiteerd autoresponders
 • Hostnet webmail
 • IMAP, SMTP, POP3
 • Spam & Virusfilter

Hostnet Pro email hosting

€ 4,00 per maand

 • 50 Mailboxen
 • 5GB schijfruimte
 • Ongelimiteerd autoresponders
 • Hostnet webmail
 • IMAP, SMTP, POP3
 • Spam & Virusfilter

Hostnet Plus email hosting

€ 6,00 per maand

 • 100 Mailboxen
 • 7,5GB schijfruimte
 • Ongelimiteerd autoresponders
 • Hostnet webmail
 • IMAP, SMTP, POP3
 • Spam & Virusfilter

 

Webhosting Nederland top 8 vergelijken in 2021

Waardering

★★★★★ 

9.5 / 10

Gratis SSL

Ja

Opslag in GB

10 GB tot 100 Gigabyte

Vanaf p/m

€ 3

✓ ISO 27001:2013 |  ISO 9001:2015

Gebruiksvriendelijk platform voor iedereen

✓ Snelle, veilige servers uit Nederland

Waardering

★★★★★ 

9.2 / 10

Gratis SSL

Ja

Opslag in GB

15 GB tot onbeperkt

Vanaf p/m

€ 2,54

✓ Zeer stabiele en snelle servers

Zeer sterke support, 7 dagen per week

Volledige SSD webhosting, super snel

Waardering

★★★★★ 

9.0 / 10

Gratis SSL

Ja + gratis CDN

Opslag in GB

10 GB tot 30 Gigabyte

Vanaf p/m

€ 3,95

Krachtige hostingpakketten voor iedereen

✓ Klantenservice 24/7 bereikbaar

✓ 30 dagen, geld terug garantie

Waardering

★★★★★ 

8.6/ 10

Gratis SSL?

Ja

Opslag in GB

2 GB tot onbeperkt

Vanaf p/m

€ 0,45

Enorm veel keuze uit hostingpakketten

Zeer laag instaptarief & voordelige prijzen

✓ Mogelijkheden tot 12 cores / 8 GB RAM

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

 Gratis SSL 

Ja + gratis domein

Opslag in GB

50 GB tot 250 Gigabyte

Vanaf p/m

€ 6,25

✓ Hosting pakketten vol functionaliteit

 100% gratis premium service

20x sneller door SSD hosting

Waardering

★★★★★ 

8 / 10

Gratis SSL

Nee, wel gratis domein

Opslag in GB

5 GB tot 50 Gigabyte

Vanaf p/m

€ 1

✓ Sterke en bereikbare klantenservice

Gratis CMS zoals Wordpress of Joomla

✓ Razendsnelle SSD hosting

Waardering

★★★★★ 

7.7 / 10

Gratis SSL

Ja

Opslag in GB

10 GB

Vanaf p/m

€ 1,45

✓ Robohost alles in 1 pakket

✓ Handige Sitebuilder inclusief templates

Geen addertjes onder het gras, vaste prijs

Waardering

★★★★★ 

7.6 / 10

Gratis SSL

Ja

Opslag in GB

20 GB

Vanaf p/m

€ 10

✓ Wordpress installatie met 1 klik

✓ Unieke cache tool voor optimale snelheid

Gratis SEO tool