Avira brengt eigen ‘veilige’ browser uit

Het Duitse antivirussoftwarebedrijf Avira heeft een ‘veilige’ browser uitgebracht, de Avira Browser. De software verkeert nog in het bèta-stadium en is gebaseerd op het Chromium-opensourceproject en bestaat verder uit een mix van opensource-extensies en Avira’s eigen technologie.

Dat schrijft het bedrijf op zijn blog. Avira-onderzoeker Thorsten Sick stelt in het blog dat ondanks het vele werk dat door de verschillende browserbouwers wordt gedaan en de vele tijd die er wordt gestopt in het veiliger maken van de verschillende browsers, de online-bedreigingen toch steviger aangepakt kunnen worden. Daarom besloot het bedrijf de opensourcebrowser Chromium te voorzien van eigen onderdelen, waarmee het een systeem wil bouwen dat ook de minder geoefende gebruiker aan een veilige(re) browse-omgeving kan helpen.

‘Er zijn high-end-beveiligingsextensies, zoals Noscript, maar die zijn allemaal gericht op ervaren gebruikers, wij willen een systeem bouwen met een automatische piloot die gebruik maakt van de database die wij hebben en onze ervaring’, schrijft Sick op zijn blog. Ervaren gebruikers hoeven zich geen zorgen te maken: alles is te omzeilen.

De huidige testversie van de browser wordt aangeboden via het Avira Beta Center en draait op Linux, Mac en Windows.

Heb jij er ook altijd moeite mee om het verschil tussen debiteuren en crediteuren te onthouden? Je bent niet de enige! Het onderscheid is van essentieel belang, toch worden de begrippen vaak verkeerd gebruikt. Moet je die factuur nou boeken onder crediteuren of debiteuren? Bekijk alle ezelsbruggetjes!


 9.8/10                                           

TOTAL AV BEVEILIGING….
GRATIS
 
 Ontzettend veilig
 Beginnen is gratis
Support 24/7

Naar website
           
 8.1/10                                           

MCAFEE ALL SAFE PROTECTION
€39,95 P.J.
 
 24/7 klantenservice
 30 dagen-geld-terug-garantie
Uitstekende keuze

Naar website

 9.6/10                                           

AVIRA INTERNET SECURITY
€44,95 P.J.
 
 Ook gratis te testen
 AV-Test Gecertificeerd
30 dagen-geld-terug-garantie

Naar website

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.